Regler for fiskeri i Øresund

Hvad koster fisketegn:

Der er 2 forskellige typer af fisketegn, alt efter om du er lystfisker eller fritidsfisker. Man siger at lystfiskere fisker med fiskestang, og fritidsfiskere fisker med garn, ruser eller lign.

Priserne for lystfiskere er pr. marts 2012:

Dagskort – 50 kr.

Ugekort – 140 kr.

Årskort – 195 kr.

Hvis du vil have tilsendt fisketegnet i høj kvalitet, hvilket er et grønt plastickort (som et kreditkort), skal du tillægge 15 kr.

Hvor købes fisketegn?

Der er flere forskellige muligheder for at indløse fisketegnet. Det kan indløses på posthuset, i udvalgte butikker, eller på internettet. Hvis du vil indløse det på internettet, kan det gøres lige her: Fisketegn. Når du køber det på internettet, kan dags- og ugekort fremdateres op til 30 dage.

Du kan læse om hvad pengene er brugt til på NaturErhvervsstyrelsens hjemmeside.

Reglerne er enkle

Alle danskere har ret til at fiske langs de danske kyster. Er du mellem 18 og 65 år, skal du dog indløse et fisketegn. Hvis du er yngre end 18 år eller ældre end 65 år, er det gratis.

Hvis du fisker uden gyldigt fisketegn, vil du ved en kontrol blive opkrævet en afgift på 500 kr.

Nye regler for torskefiskeri 2017

Måske har du allerede hørt det. Hvis ikke, får du her lige et overblik over de nye regler der er kommet for fritids- og lystfiskere der fisker efter torsk.

Fra starten af det nye år er der nu et loft på hvor mange torsk du må hjemtage. Der er max. 5 stk. pr. mand, dog kun 3 stk i februar og marts, hvis du fisker i det der hedder den vestlige Østersø. Reglerne gælder også når du er ude med en turbåd.

Reglerne er indført for at genoprette torskebestanden. Umiddelbart er de nye regler ikke blevet modtaget vel af lystfiskerne, da mange ikke er at den opfattelse, at bestanden har brug for hjælp.

Uanset hvilken side du står på i sagen, skal der herfra opfordres til at reglerne overholdes. Om ikke andet, så fordi at de bliver håndhævet kraftigt det næste stykke tid. Fiskerikontrollen vil bla. være massivt til stede når turbådene kommer i land. Bøderne er klækkelige og din ekstra fangst vil blive konfiskeret.

Du kan læse mere på NaturErhvervsstyrelsens website her.

Del dine #GoneFishingMoments på Instagram

@gonefishing_cph

fiskeknuder